top of page

VILALLONGA DE TER
Gran bellesa paisatgística

  • Comarca: Ripollès, Vall de Camprodon

  • Província: Girona

  • Localitats: Abella, Cros, el Veïnat de Vallvigil, Roca, Llebro, Tregurà de Baix, Tregurà de Dalt, Vilallonga de Ter, Catllar, el Veïnat del Comalet

  • Extensió: 64,2 Km2

  • Habitants: 398

Vilallonga de Ter ofereix una gran bellesa paisatgística amb una vegetació que reflecteix una immensa varietat cromàtica a la tardor, la plasmació dels diferents tons verdosos a la primavera i estiu i, com no, el blanc enlluernador de l’hivern, que deixa emblanquinat el paisatge de la Vall.

En els diferents restaurants repartits per tot el municipi, podreu satisfer el vostre paladar amb els plats casolans de tota la vida i amb les últimes innovacions culinàries amb el millor tracte, qualitat i confort.

Igualment, el municipi de Vilallonga de Ter, disposa d’una àmplia i variada oferta d’allotjaments per a poder-hi fer estada, on us oferiran un servei de qualitat i una acollida càlida i personalitzada.

El municipi de Vilallonga de Ter és una de les primeres terrasses que trobem a l’esquerra del riu Ter, a la Vall de Camprodon.

A 1.067 metres d’altitud creix aquest pintoresc poble, al voltant de l’església romànica de Sant Martí (s. XII-XVIII), i s’allarga arran de la carretera fent honor al seu nom que prové del llatí villa longa o vila llarga.

Vilallonga de Ter captiva els seus visitants amb la mística dels seus carrers estrets amb petites i acollidores placetes, amb l’encant dels seus diversos i nombrosos veïnats com Vallvigil, Comalets, el Cros, Llebro i el Catllar. I flanquejada pel singular penyal des d’on es desploma sobre el Ter, La Roca, amb unes magnífiques vistes i declarada Bé Cultural d’Interès Nacional, record d’una distribució medieval quan estava envoltada de les muralles dels seu antic castell; Abella, constituït per petits veïnats i cases esparses; i Tregurà que a 1.425 metres d’altitud esdevé una gran talaia sobre la Vall del Ter.

bottom of page