top of page

VALLFOGONA DEL RIPOLLÈS
Mil anys d'història

Vallfogona 1.JPG
  • Comarca: Ripollès, Baix Ripollès

  • Província: Girona

  • Localitat: Baga Amunt, Baga Avall, la Taverna, les Domes, Puigsec, Solana Amunt

  • Extensió: 39 km2

  • Habitants: 196 H

Una vall prepirinenca de 38 km2 entre Ripoll i Olot. Un nucli urbà està format per un conjunt medieval i més d'un centenar de masies. Més de la meitat del terme municipal forma part del Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN) Serres de Milany-Santa Magdalena, Bellmunt Puigsacalm i de Xarxa Natura 2000.

Es pot respirar natura i tranquil·litat en un paisatge natural de gran valor amb boscos de faigs, pinedes i roures amb pastures amb desenes de vaques de carn i algun ramats d'ovelles.

Podreu passejar pels prop de 50 km senyalitzats per fer caminades per a tots els gustos i nivells. Podreu menjar cuinats casolans, dormir en establiments rurals i gaudir de festes i activitats gràcies a un dinàmic teixit associatiu. 

Un indret on sembla que el temps s'hagi aturat, amagat entre paisatges humits i grans muntanyes, just al peu de l'Espai Natural Protegit de les Serres de Milany-Santa Magdalena i Puigsacalm-Belllmunt. El poble, antigament emmurallat, té un gran atractiu històric i arquitectònic, amb molts punts d'interès per visitar. 

bottom of page