top of page

RIPOLL 
BRESSOL DE CATALUNYA

Captura de Pantalla 2021-06-17 a les 11.18.14.png
  • Comarca: Ripollès

  • Província: Girona

  • Localitats: Remei i els Brucs, Colònia de Santa Maria, Llaés, Ordina, Rama, Rocafiguera, Sant Bernabé de les Tenes, Sant Roc, Sant Antoni

  • Extensió: 74

  • Habitants: 10.904

Ripoll és conegut com el bressol de Catalunya i la capital de la comarca del Ripollès. Es troba situada enmig del cor del Pre-Pirineu, en un punt estratègic com a cruïlla de camins. Pel seu terme hi transcorren els rius Freser i Ter que donen a la vall una forma peculiar.

 

Envoltats de muntanyes i a quatre passes del nucli urbà, els amants de la natura i la tranquil·litat trobaran rutes senyalitzades i petits racons naturals, molt assequibles per a totes les edats; descobriran paratges increïbles amb unes vistes panoràmiques inoblidables.

 

Si ens aturem un moment, en silenci, podrem escoltar el cant dels ocells, veure un esquirol o sentir les esquelles de les vaques que pasturen i amb una mica de sort podrem petar la xerrada amb algun pastor.

 

Quan arriba la primavera, els prats s’omplen de colors amb flors i herbes medicinals que contrasten amb la verdor dels arbres que els envolten. 

A la tardor, les muntanyes es vesteixen amb diferents tonalitats poc abans de que els arbres quedin despullats. Si plou suficient, podrem recollir bolets i durant tot l’any respirar els aromes que desprèn la terra, els arbres i la vegetació en general. 

 

L’aigua sempre és present, amb torrents, fonts, i rius que en alguns trams formen petites gorgues i salts d’aigua on quan fa calor s’agraeix una capbusada.

 

La vila de Ripoll està dividida pels rius Ter i Freser que donen a la vall una forma peculiar.

Degut això s’han construït un seguit de ponts i palanques al llarg dels anys, actualment n’hi ha dotze, a fi de facilitar la comunicació entre els diferents barris.

bottom of page