top of page

PLANOLES
Alta muntanya en estat pur

PLANOLES.png
  • Comarca: Ripollès, a la Vall de Ribes

  • Província: Girona

  • Localitat: Planes

  • Extensió: 19 KM2

  • Habitants: 304 H

Planoles pot presumir de mirar per sobre de l’espatlla els pobles veïns, i és que es troba en una posició més elevada que la resta. Això li permet ser un poble amb molt de sol, on les possibilitats de fer activitats es multipliquen. Visita aquest poble de la Vall de Ribes, agafa la càmera i prepara’t per gaudir de la bellesa de la regió des d’un punt privilegiat. Si des del centre vas en direcció oest i travesses el riu arribaràs al seu nucli de població adherit: Planés.

Planoles s’ha esforçat per convertir-se en una població eminentment turística i ha aconseguit un aspecte de poble net i ben cuidat, amb cases repicades i xalets de luxe en diversos indrets. En efecte, tot el poble és un contrast de cases antigues i xalets moderns, i s’ha tingut molta cura en l’aspecte extern de la població que l’any 1962 meresqué una recompensa especial amb placa d’argent de la Diputació Provincial de Girona, dins la campanya empresa a favor de l’embelliment de les poblacions rurals. Aquesta campanya fou promoguda pels naturals del lloc i pels forasters o estadants de temporada.

Clima temperat de muntanya amb pocs trets mediterranis, ja que manté un règim de pluges abundants i continuades al llarg de l'any, afavorides per la forma del relleu. L'orografia incrementa les precipitacions.

bottom of page