top of page

PARDINES
Un mirador natural

Captura de Pantalla 2021-06-21 a les 9.41.09.png
  • Comarca: Ripollès, a la Vall de Ribes

  • Província: Girona

  • Localitat: L'Orri, Llavanera, Puigsac, Pujalt i Vilaró

  • Extensió: 31 km2

  • Habitants: 169 H

Aquí, a Pardines, on acaba la carretera però on comencen a realitzar-se tots aquells nostres somnis acompanyats d’emocions, sentiments i passions. Poder gaudir en aquest marc incomparable, en solitud o bé acompanyat amb la família o amistats, d’ascensions als seus dos balcons més alts com són els cims del Taga i Puig Cerverís és propi d’aquells que perceben la força interior de la natura.

 

El primer, que es lliura com a mirador natural, d’est a oest, del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser. O bé el segon que, amb les seves magnífiques vistes a la Vall de Ribes, regala a tot excursionista que, després d’iniciar el seu camí a la Plaça del Pedró del poble i carregat amb l’aigua fresca de la Font de Can Ferrer, ha travessat els prats i les pastures prop de l’emblemàtic Tost i s’ha endinsat en l’acollidor bosc de Pardines per assolir amb satisfacció el seu objectiu. És des d’aquí dalt que, amb infinita plenitud, s’endevinen els múltiples camins i corriols i ens ofereix amb inacabables possibilitats l’entorn de Pardines.

 

Pardines també ens descobreix l’Esglèsia de Sant Esteve i l’Ermita de Santa Magdalena de Puigsac i ens presenta el seu romànic, patrimoni arqueològic i arquitectònic de la cultura.

Passejos medievals, aire pur i molta, però que molta història: és Pardines, el nucli central de la Vall de Ribes. Un lloc on gaudir dels encants del Pirineu català, de la natura i de la pau. Si estàs buscant un destí tranquil que et permeti gaudir al teu ritme, fer activitats al mig de la naturalesa i dormir abrigallat pel més absolut dels silencis, Pardines és per a tu.

bottom of page