top of page

CAMPDEVÀNOL
EL JARDÍ DEL PIRINEU

IMG_5157.JPG
  • Comarca: Ripollès

  • Província: Girona

  • Localitat: Campdevànol, la Creu, l'Herand, Sant Martí d'Armàncies, Sant Llorenç, Sant Cristòfol

  • Extensió: 33 km2

  • Habitants: 3.233 H

Campdevànol, municipi del Ripollès envoltat de rius i torrents, rodejat de paratges pels que passejar. És una apreciada destinació turística per als amants del senderisme i de les activitats a l'aire lliure.

Envoltat pels cims de Sant Marc, Estiula, Montgrony i Corones, que ofereixen unes vistes úniques i fantàstiques de l'entorn. De fet, en aquests paratges, el municipi ha creat un seguit d'itineraris que a través de plafons explicatius ajuden a conèixer bé la fauna i la flora de la zona i també el patrimoni cultural.

 

La comunicació de la població a banda i banda del riu és fonamental, per això, sempre ha estat imprescindible la presència d'un pont. El pont Vell es construí al 1899 i servia per unir el poble i el barri del Raval. Al 1912 i més al sud, es construí el pont Nou que s'ha convertit en una via de comunicació entre les comarques del Ripollès i del Berguedà.

També destaca pel seu patrimoni cultural, amb les esglésies romàniques de Sant Llorenç i de Sant Pere d'Aüira, així com el pont de la Cabreta. I sense oblidar que compte amb l'hospital comarcal del Ripollès, l'Hospital de Campdevànol. 

També destaca per la seva relació amb el sector metal·lúrgic, fet que l'ha fet mereixedora de formar part el 2012 de l'associació europea The Ring of the European Cities of Iron Works (Cercle europeu de les Ciutats del Ferro) i de ser Capital Europea del Ferro el 2017.

bottom of page